Esztétikai fogászat

Esztétikai fogászat? Manapság számtalan lehetőségünk van, hogy szebbé, vonzóbbá tegyük megjelenésünket. Természetesen tökéletes külsőnkhöz elengedhetetlen az esztétikus fogazatunk és a megfelelő szájhigiéniánk, ehhez nyújt segítséget az esztétikai fogászat.

 

A fogak elszíneződése számos dologtól lehetséges, legtöbbször az elfogyasztott ételekben és italokban található pigmentek okozzák, illetve egyes gyógyszerek szedése is eredményezheti.

A fogak felületes elszíneződései rendelői homokszóró és polírozó eszközökkel eltávolíthatóak, a mélyebb elszíneződések eltávolításához fogfehérítés szükséges. Ennek leggyorsabb és legeredményesebb változata a professzionális rendelői fehérítés.

A kezelés 1 alkalmas, 3x20 percet vesz igénybe, segítségével 5-9 árnyalatnyit világosodnak a fogak. Lényeges a fogkövek eltávolítása, a szuvas fogak ellátása a beavatkozás előtt. A kezeléshez a világhírű Beyond cég metál-halid típusú lámpáját alkalmazzuk, mely hő és káros UV sugárzás mentesen működik, így az utólagos érzékenység minimálisra csökkenthető. A beavatkozást egyéntől függően 1-1,5 évenként ajánlatos megismételni a tartós fehérség érdekében.