Szájsebészeti beavatkozások és kezelések

Rendelőnkben a kisebb foggyökér eltávolításától a teljes impantációs ellátásig végezünk szájsebészeti kezeléseket. Az egyik legjobb minőségű Camolg (made in Germany) implantációs rendszert alkalmazzuk. Implantáció: a fogak sebészeti pótlásának módszere.

Lényege egy titán csavar beépítése az elveszett fogak helyére. Ez történhet egyenként a hiányzó fogak számának megfelelően, illetve nagyobb foghiány esetén ún. hídpillérenként is alkalmazhatóak. Előnye, hogy az így készült fogpótlások nem járnak foganyag veszteséggel, azaz a szomszédos fogak lecsiszolásával. Az eljárás két fő fázisra oszlik

  1. fázis: a gondos és átfogó diagnózis alapján (panoráma rtg. és gyakran CBCT felvételek) kerül beépítésre az implantátum csavar a fogíny alá a csontszövetbe. A beépített implantátum bár már jó stabilitással bír, a teljes csontosodással 3-6 hónapot várnia kell. Erre az időszakra ún. hosszú távú ideiglenes fogpótlás készül.
  2. fázis: precíziós lenyomatvételt követően kerül behelyezésre az implantátum fejrésze (abutment) és készül el a fogpótlás.